Od:
Do:

Adventsko-božićna duhovna obnova bračnih parova HZBS Sjeverne regije

Adventsko-božićna duhovna obnova bračnih parova HZBS Sjeverne regijeVARAŽDIN, 17. 12. 2023.
Adventsko-božićna duhovna obnova bračnih parova i svećenika, članova Hrvatske zajednice bračnih susreta Sjeverne regije, održana je u nedjelju, 17. prosinca, u Varaždinu.
Više od pedeset bračnih parova i četvorica svećenika iz Varaždinske biskupije okupili su se kako bi uoči Božića, našeg najradosnijeg blagdana, na vikendaški način obnovili sebe, a osobito svoj brak i sakrament svetog reda.

Ovogodišnju obnova započela je adventskom pjesmom "Padaj s neba" i prigodnom molitvom. Sve prisutne parove i svećenike srdačno su pozdravili voditelji Varaždinske zajednice Spomenka i Davorin Mikac.

Duhovnu obnovu vodili su vlč. Siniša Preiner iz Pitomače te bračni par Janja i Nikola Kontrec iz Murskog Središća.

Na temelju Matejevog evanđelja o poklonu trojice kraljeva te pročitanoj slikovitoj, katehetskoj priči koja je govorila o jednoj župi u kojoj su župljani pripremali božićni igrokaz s naglaskom na uloge trojice kraljeva koji su malom Isusu donijeli neobične darove. Voditelji su iznosili vlastita iskustva i osjećaje u ovo vrijeme došašća i kako su, tek rođenom Spasitelju, prinosili sve što se nakupilo u njihovim srcima i duši. Na temelju njihovih primjera, prisutni bračni parovi iznosili su svoja razmišljanja iskustva o iskrenosti „darova“ kojim darujemo malog Gospodina.

Duhovna obnova završila je predstavljanjem novoizabranog para i svećenika koji će naredne tri godine voditi Zajednicu regije Sjever, a to su bračni par Danijela i Alan Vorkapić iz Koprivnice i vlč. Zoran Gložinić iz župe Uskrsnuća Isusova u Kućan Marofu - Varaždin.

Predstavio se i novoizabrani nacionalni par, Zvjezdana i Vjeran Balent iz međimurske zajednice, koji će s još neizabranim svećenikom voditi HZBS i predstavljati je na europskim susretima.

Nakon dvosatne duhovne obnove bračni parovi uputili su se u varaždinsku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje su mnogi pristupili sakramentu pomirenja, a potom svi zajedno slavili misu koju je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom i svećenicima vikendašima. Godišnja adventsko-božićna obnova završila je zajedničkim druženjem i domjenkom u Svećeničkom domu Varaždinske biskupije.
 
Aleksandra Lukavečki


Slika
Slika
Slika
Slika