Od:
Do:

Molitvena pobožnost Marijina puta u Klenovniku

KLENOVNIK, 31. 10. 2016. 
Marijin put u Klenovniku i proslavu spomendana sv. Volfganga u Vukovoju u ponedjeljak 31. listopada predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Hodočasnici će se okupiti kod porte Bolnice za plućne bolesti i TBC u 14 sati te krenuti na jedinstvenu molitvenu pobožnost uz 15 obnovljenih postaja otajstava krunice Blažene Djevice Marije. Po završetku pobožnosti krunice, tijekom 4 kilometra uspinjanja, misu na spomendan sv. Volfganga, u najjužnijoj kapeli sv. Volfganga u Europi, predvodit će biskup Mrzljak u koncelebraciji sa svećenicima hodočasnicima.

Samu pobožnost Marijina puta, jedinstvenu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, koja svake godine okuplja sve veći broj hodočasnika sjeverozapadne Hrvatske obnovili su župljani župe Presvetoga Trojstva u Klenovniku zajedno s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom 31. listopada 2008. godine. Petnaest postaja Marijina puta, o kojima već 1672. godine postoji pisani trag da ih je postavio grof Ivan IV. Drašković, obnovljene su od 2008. do 2015. godine.

Papa Franjo s obzirom na krunicu poručuje: "Ima nešto što mi daje snagu svakoga dana – to je molitva krunice… Želim podsjetiti na važnost i ljepotu molitve svete krunice. Molite ju zajedno u obitelji, s prijateljima, u župi! Molitva krunice je dragocjeni trenutak da se obiteljski život, prijateljstva učine još čvršćima. Naučimo moliti više u obitelji i kao obitelj!"