Od:
Do:

Europsko vijeće Bračnih susreta u organizaciji Hrvatske zajednice Bračnih susreta u Ludbregu

LUDBREG, 10. - 13. 10. 2019.
Od 10. do 13. listopada u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu održat će se Europsko vijeće Bračnih susreta u organizaciji Hrvatske zajednice Bračnih susreta (HZBS).

HZBS je dio svjetskog pokreta Worldwide Marriage Encounter i članica Europskog vijeća Bračnih susreta s još 12 europskih nacionalnih zajednica - Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Austrije, Njemačke, Engleske, Irske, Belgije (Flandrija), Belgije (Valonija), Nizozemske i Mađarske. Susreti Europskog Vijeća održavaju se tri puta godišnje, a domaćin je svaki put druga nacionalna Zajednica.

Posebnost ovog susreta Europskog vijeća Bračnih susreta bit će u tome što će se na njemu birati novi Europski tim u trogodišnjem mandatu. Običaj je da se u subotu tijekom održavanja Europskog vijeća Bračnih susreta članovi Vijeća susretnu s članovima zajednice domaćina. Tako je predviđeno da u subotu 12. listopada u 18 sati u varaždinskoj katedrali članovi Europskog vijeća sudjeluju na svetoj misi, zajedno sa svećenicima i bračnim parovima HZBS. Misno slavlje predvodit će apostolski administrator Varaždinske biskupije, mons. Josip Mrzljak.

Više informacija o radu Zajednice možete dobiti na web-stranici (www.hzbs.hr).