Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Materijali za proslavu Dana posvećenog života

VARAŽDIN, 22. 1. 2019.
Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata na čelu s predstojnikom, vlč. Sinišom Dudašekom, pripremio je molitvene materijale za Dan posvećenog života – Svijećnicu. Materijale možete preuzeti ovdje.

Podsjetimo, tradicionalni susret redovnika i redovnica s područja Varaždinske biskupije posvećen molitvi za postojeća i buduća redovnička zvanja bit će održan na blagdan Prikazanja Gospodnjega - Svijećnicu, u subotu 2. veljače, kada Crkva slavi Dan osoba posvećena života.

Susret će započeti u Biskupskom ordinarijatu u 17 sati kada će predavanje na temu “Božji poziv u Svetom pismu” održati prof. dr. sc. Niko Bilić, redovnik Hrvatske pokrajine Družbe Isusove te profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.

Proslava Dana osoba posvećena života bit će nastavljena u katedrali gdje će varaždinski biskup Josip Mrzljak s početkom u 18 sati predvoditi misno slavlje tijekom kojeg će redovnici i redovnice obnoviti svoje redovničke zavjete.