Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

O dnevnom boravku djece "Dr. Antun Bogdan"

Kao “Dječji dom” Čakovec, u obiteljskoj kući koju je darovao Caritasu sada pokojni vlč. Antun Bogdan, doktor teologije, ustanova je počela s radom 4. siječnja 1996. godine na adresi Augusta Cesarca 15, Čakovec. Osnivač je bio Caritas Zagrebačke nadbiskupije pod ravnateljstvom gđe Jelene Brajša. Zaposlene su bile dvije medicinske sestre i vozač, a kao volonter vodila ga je dr. Verica Jačmenica Jazbec. Osnovni cilj bio je kroz poludnevni boravak pomoći roditeljima u zbrinjavanju djece s višestrukim teškoćama.





































Upisom u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu o osnivanju podružnice, 5. 10. 2000. godine mijenja se naziv u Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju “Sv. Vinko Paulski” Oborovo, Podružnica Čakovec. Za zastupnika i voditelja imenovana je Katarina Hoblaj. Djelatnosti koje su se tada provodile su: pružanje tjelesno ili mentalno oštećenoj djeci i mladeži usluge prijevoza, boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije, usluge radne terapije te usluge organiziranog provođenja slobodnog vremena.
Uslijed osnivanja Varaždinske biskupije, revizijom prvotnih i izdavanjem novih ugovora i rješenja, slijedi promjena naziva i naša ustanova od 2006. godine djeluje pod okriljem Caritasa Varaždinske biskupije. Sadašnji predsjednik je mons. Antun Perčić, a ravnatelj je mr. sc. Ante Šola. Kao ustrojbena jedinica djelujemo na području Međimurske županije pod nazivom Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” Čakovec, noseći ime prvog donatora. Trenutna voditeljica je Kristina Novaković.
Uvedeni su novi oblici pružanja usluga socijalne skrbi izvan vlastite obitelji, odgoj i obrazovanje, odgoj u vjeri i nove vrste zdravstvene skrbi za djecu i odrasle osobe s većim motoričkim, intelektualnim i pridruženim teškoćama. Osim poludnevnog boravka, u ustanovi se pruža i socijalna usluga individualne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluga. Tu su ponuđene usluge logopeda, rehabilitatora i psihologa. Korisnici usluge su djeca s teškoćama s područja Međimurske županije.
https://www.dnevni-boravak-antun-bogdan.com.hr/