Od:
Do:

Stepinčevo u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici

Stepinčevo u Župi bl. Alojzija Stepinca u KoprivniciKOPRIVNICA, 1. - 10. 2. 2023.
Župa bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici tradicionalno se za proslavu svog nebeskog zaštitnika priprema devetnicom od 1. do 9. veljače.

Svakodnevno će misna slavlja biti od 18 sati, a prethodit će im pretprogram od 17.15 sati: molitva Gospine krunice, Litanije u čast blaženiku te molitva za proglašenje Alojzija Stepinca svetim.

Prva tri dana misu će predslavit vlč. Karlo Šimek, mag. theol. i mag.psch., profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Teme o kojima će govoriti bit će Kardinal Stepinac - uzor vjernosti Bogu, - uzor vjernosti Crkvi te - uzor služenja svom narodu.

Četvrti dan devetnice, u subotu 4. veljače, bit će misijski dan te će okupljeni moći čuti svjedočanstvo, a bit će i predstavljanje knjige “Ninapenda Afrika”. Gošće ovog misijskog dana u devetnici bl. Alojziju Stepincu bit će Anna Edin Ngwale i Snježana Tišljarić.

U nedjelju 5. veljače, koja se slavi i kao dan života, mise će biti redovitim nedjeljnim rasporedom.

Zatim, šestog dana devetnice, u ponedjeljak 6. veljače večernju svetu misu će predslaviti vlč. Ivica Puškadija, župnik u Starigradu, a tema će biti brak i obitelj.

Posljednja tri dana devetnice, od 7. do 9. veljače predslavitelj misnih slavlja bit će domaći sin vlč. Nikola Tomašević, svećenik na poslijediplomskom studiju u Rimu.
Teme će biti: Molitva i kardinal Stepinac, Crkva i kardinal Stepinac te Domoljublje i kardinal Stepinac.

Na sam župni blagdan, u petak 10. veljače 2023. središnje misno slavlje bit će u 11 sati, a predslavit će ga mons. Josip Mrzljak, umirovljeni varaždinski biskup.

Istog dana, večernju misu zahvalnicu od 18 sati predslavit će vlč. Ivan Faletar, župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku, voditelj Misijskog ureda Sisačke biskupije i dekan Sisačko katedralnih dekanata.