Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Završili ljetni susreti osoba s invaliditetom "Ljeto s Isusom"

VARAŽDIN, 27. 7. 2020.
Molitveno-katehetski susreti osoba s invaliditetom pod nazivom „Ljeto s Isusom“, u organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, završili su u ponedjeljak, 27. srpnja 2020. godine, u Caritasovom centru na Banfici, u Varaždinu. Na posljednjem šestom susretu okupilo se 40-tak osoba s invaliditetom i volontera.

Susret je započeo pjesmama koje su obilježile „Ljeto s Isusom“, a to su pjesme „Gradimo prijateljstvo“ te „Ištite i dat će vam se“, koje su sudionici susreta rado pjevali proteklih tjedana. Nakon kratkog predstavljanja sudionika, uslijedila je „vremenska prognoza“, dio u kojem su prisutni mogli istaknuti nešto važno što im se dogodilo od prošlog susreta. Tako smo, primjerice uz svakodnevne ljetne aktivnosti, mogli čuti i da je većina sudionika s ovog susreta u prošlom tjednu tri dana provela u Pastoralnom centru u Ludbregu, gdje je za njih bio pripremljen Duhovno-ljetni susret osoba s invaliditetom prožet radionicama te sklapanjem novih prijateljstava.

Druženje je nastavljeno uz društvene igre, razgovor, pjesmu, te ispunjavanjem anketnih listića putem kojih su sudionici mogli izreći svoje dojmove o samim susretima: što im se svidjelo, što bi eventualno promijenili ili o čemu bi voljeli razgovarati na nekim budućim susretima. Na temelju tih odgovora i ideja izraditi će se plan sličnih susreta u budućnosti.

Potom je uslijedila sveta misa, koju je predslavio povjerenik Pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji vlč. Leonardo Šardi. On je u svojoj homiliji istaknuo zahvalnost i radost zbog otvorenosti svakog sudionika i volontera na ovim susretima usporedivši i istaknuvši da smo svi mi poput goruščinog zrna te u svojoj malenosti i poniznosti možemo donositi plodove. Također, trebamo se potruditi biti to zrno u svakodnevnom životu koje će nas onda jednog dana dovesti u Nebesko Kraljevstvo.

Na kraju recimo da su katehetske radionice na susretima „Ljeto s Isusom“, u proteklih šest tjedana vodili članovi Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije.

 
Krunoslav Šardi