Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Započeli susreti u udruzi "Kokotiček"

VARAŽDIN, 2. 10. 2018.
Nakon ljetnih praznika, započeli su ponovni susreti u Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Varaždinske županije „Kokotiček” koja djeluje pri Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar”. Svakoga utorka, u vremenu od 14 do 17:30 vjeroučiteljica Ivana Peček i ja, Leonardo Šardi, zajedno s korisnicima Udruge razmišljamo i razgovoramo o Bogu i vjeri. Pošto je 2. listopada bio spomendan Anđela čuvara, tako smo ovog utorka i mi razgovarali o njihovu značenju u našim životima.

Ponajprije je naš susret započeo izmjenom raznovrsnih događaja koji su se odvijali kroz duge ljetne dane. Mnogi korisnici bili su na moru i bazenima, provodili su svoje dane u šetnji i pomažući svojim obiteljima, a svi su s nestrpljenjem očekivali povratak na druženja u samoj Udruzi kako bi sreli svoje drage prijatelje, profesore i volontere.

Nakon kratkog odmora uslijedio je govor o Anđelima čuvarima. Podsjetili smo se kako je sve što nas okružuje stvoreno od Boga pa tako i anđeli koji su nevidljiva bića. A anđeli su stvoreni iz razloga kako bi bili čuvari ljudima. U silnoj vojsci anđela, postoje tri glavna anđela koje nazivamo arkanđelima: Mihael, Gabrijel i Rafael. Svaki od njih ima i svoju biblijsku pozadinu koju smo ukratko upoznali, a predavanje je završilo s jednom pričom koja progovara o važnosti zazivanja osobnog anđela čuvara u različitim životnim prilikama. Nakon predavanja, Kokotičeki su ispunjavali radni listić, pokušali su prepoznati simbole triju arkanđela te je uz molitvu „Anđele čuvaru mili” završen naš ovotjedni susret.
 
Leonardo Šardi