Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Zajednica – jedan duh i jedno tijelo

ČAKOVEC, 16. 6. 2019.
Dana 16.06. 2019. godine, održan je deveti susret zajednice „Vjera i svjetlo” u Čakovcu. Tema susreta bila je „Zajednica - jedan duh, jedno tijelo“. Susret je započeo molitvama Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu. Nakon molitve, uvodnu riječ imao je Ante Buterin koji je govorio o tome kako je zajednica „Vjera i svjetlo” jedno tijelo, u kojem svaki pojedinac ima svoju nezamjenjivu ulogu te ističe: „Nije lako uvijek sa suosjećanjem i strpljivošću pomagati svakoj osobi da raste i pokazuje svoje darove. No, to je vizija zajednice „Vjere i Svjetla” koja nas vodi i koju moramo čuvati“.

Nakon riječi mjeseca uslijedio je glazbeni predah, nakon kojeg je voditeljica Rahela Buterin svima uputila dobrodošlicu te podsjetila da je ovo posljednji susret prije ljetne stanke. Nakon dobrodošlice, imali smo vremensku prognozu na kojoj se svatko prisjetio važnih događaja koji su mu se dogodili u posljednjih mjesec dana. Osobe s intelektualnim poteškoćama posebno su istaknule susret u Varaždinu na kojem su sudjelovale u subotu, 8. lipnja 2019. godine.

Nakon glazbenog predaha uz pjesmu „Gradimo prijateljstvo“, članovi zajednice „Vjera i svjetlo” tijekom radionice su na papiriće, u obliku zelenog lista, napisali svoja imena te su ih potom zalijepili na sliku suhog drveta. Nakon što su svi nalijepili svoja imena, drvo je bilo zeleno i puno lišća, što simbolizira da je u Zajednici svaki član važan i da je bez njega Zajednica praznija kao drvo bez lišća.

Potom je velečasni Leonardo članovima zajednice predstavio priču iz Evanđelja o uzetom čovjeku kojeg su četvorica prijatelja kroz krov spustili i doveli Isusu (usp. Mk 2, 1-12). Nakon toga je uslijedio razgovor tijekom kojeg je svaki član progovorio o ljudima koji su njega doveli Isusu, kao i o ljudima koje bi on htio dovesti Isusu. Tijekom sljedeće radionice, članovi zajednice napisali su imena ljudi koje bi željeli dovesti k Isusu na papirić koji su potom stavili na raspelo te su ih tako simbolički predali Kristu.

Na koncu je uslijedio još jedan glazbeni predah te „agape“, tj. zajedničko druženje i razgovor, nakon čega su se prisutni uputili prema crkvi kako bi proslavili svetu misu.
 
Ante Buterin