Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Tko je za mene Isus?

KOPRIVNICA, 23. 6. 2019.
 

U nedjelju, 23. lipnja 2019. godine, u koprivničkoj župi svetog Antuna Padovanskog, održan je posljednji susret zajednice „Vjere i svjetla” prije ljetne stanke. Tema ovog susreta bila je aktualizacija nedjeljnog evanđelja u kojemu Isus postavlja pitanje: „Tko je On za nas?”

Nakon uvodne molitve, susret je započeo razgovorom o događajima koji su obilježili protekle dane i mjesece. Svaki od članova zajednice izrekao je nešto što ga je posebno obradovalo ili pak ražalostilo. Bila je ovo prilika da se upozna i nekolicinu novih članova koji su se po prvi puta priključili Zajednici. Nakon osvrta na proteklo razdoblje, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, vlč. Leonardo Šardi, ukratko je predstavio program nedavno održanog duhovskog bdjenja u Varaždinu, te je članove Zajednice naučio pjesmu „Diž se i svetli”. Potom je uslijedila bliža priprava za svetu misu na temelju nedjeljnog evanđelja. Vlč. Šardi ukratko je prepričao evanđeoski ulomak te je okupljenima postavio dva pitanja: „Je li vama važno što drugi ljudi misle o vama?” odnosno „Tko je to za vas Isus?” I na jedno i na drugo pitanje mogli su se čuti zanimljivi odgovori. Važno nam je što drugi misle o nama, ali samo kao mogućnost da postanemo još bolji. Najvažnije je da se sviđamo Isusu. A Isus je za sve nas prijatelj i spasitelj koji je s nama u svakom trenutku života.

Nakon susreta, članovi Zajednice proslavili su svetu misu te se nakon okrepe uputili na zasluženi ljetni odmor.