Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Korisnici Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan” hodočastili u svetište Majke Božje Bistričke

MARIJA BISTRICA, 5. 10. 2018.
U suradnji s Pastoralom osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, u petak 5. listopada korisnici Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan” iz Čakovca hodočastili su Majci Božjoj Bistričkoj. Hodočasnici su bili dnevnog boravka, od toga troje njih u kolicima, njihove obitelji, volonteri i djelatnici, sveukupno 39 osoba.

Putovanje je za sve djelatnike dnevnog boravka bilo drugačije od svih do sad jer su po prvi puta mogli omogućiti svojim korisnicima vožnju autobusom koji ima dizalicu i koji je prilagođen da se u njemu mogu voziti i osobe s invaliditetom. Takvo putovanje puno je ugodnije za osobe s invaliditetom, ali i njihove roditelje. Autobus je iznajmljen od Udruge JOB koja posjeduje nekoliko ovakvih specijaliziranih autobusa.

Vozači i duhovni voditelji, vlč. Dragutin Goričanec i vlč. Leonardo Šardi, omogućili su svima sigurnu vožnju te „usputnu” kratku duhovnu obnovu. U svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici slavljena je sveta misa na kojoj su sudjelovali samo djelatnici i korisnici Dnevnog boravka djece, a nakon mise uslijedio je križni put.

- Veliko hvala vlč. Leonardu na vodstvu i kratkim molitvama te prilagodbi djeci kojoj je potreban drugačiji navještaj vjere. Veliko hvala i Pastoralu i Udruzi Job što su nam omogućili ovaj prekrasan susret – poručili su hodočasnici.
 
Tekst i fotografije: Kristina Novaković