Od:
Do:

U Svibovcu Podravskom proslavljen blagdan sv. Benedikta

U Svibovcu Podravskom proslavljen blagdan sv. BenediktaSVIBOVEC PODRAVSKI, 10. 7. 2016.
U nedjelju 10. srpnja u Svibovcu Podravskom, filijali župe Sračinec, svečano je proslavljan blagdan sv. Benedikta opata, kojemu je posvećena i crkva u tome mjestu. Blagdanu je prethodila trodnevnica s temama vezanim uz Godinu milosrđa: „Oprosti“, „Sveta ispovijed“ i „Bolesničko pomazanje“, koju je vodio župnik vlč. Siniša Dudašek.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je preč. Josip Koprek koji je u propovijedi istaknuo kako bez rada, koji mnogi namjerno odbacuju, i bez molitve koja ga treba pratiti, nema temelja za napredak u vjeri, nadi i ljubavi, ali isto tako i u ekonomskom i gospodarskom području. Zato nam je pravilo sv. Benedikta “Ora et labora“ danas potrebnije nego ikada, istaknuo je preč. Koprek.

Na kraju svete mise, preč. Koprek je blagoslovio obnovljenu unutrašnjost kapele. Kroz nekoliko proteklih godina postupno se obnavljala kapela iz 17 st. Najprije je obnovljeno krovište, pa je uslijedilo saniranje vanjskih pukotina i obnova fasade, a zadnji zahvat je bio promjena cjelokupne stolarije i unutarnje uređenje kapele. Obnovu je vodilo budno oko Konzervatorskog zavoda iz Varaždina, koji je kapelu vratio u prvobitno, originalno stanje. Financiranje radova provedeno je kroz donacije Ministarstva kulture, Fonda za energetsku učinkovitost pri Ministarstvu gospodarstva, Općine Sračinec, Varaždinske biskupije i vjernika župe Sračinec.

Na kraju mise, sve je pozdravio i svima zahvalio i čestitao ovaj blagdan ali i dan mjesta Svibovca Podravskog župnik Dudašek.