Od:
Do:

U Sračincu održan susret zajednica bračnih parova

U Sračincu održan susret zajednica bračnih parovaSRAČINEC, 22. 5. 2016. 
U nedjelju 22. svibnja u župi Sračinec održan je susret bračnih parova koji su se odazvali iz raznih zajednica bračnih susreta Varaždinske biskupije i drugih biskupija. Susret je to parova koji su prošli originalni bračni vikend u Ludbregu. Na susretu se okupilo 20-tak bračnih parova koji su pristigli iz Varaždina, Kutine, Koprivnice, Domašinca, Čakovca, Vidovca, Turčina i Sračinca, koji su ujedno bili i domaćini susreta.

Susret je započeo svetom misom koju je prevodio preč. Josip Koprek, koji je u propovijedi naglasio kako svaka bračna zajednica mora biti preslika zajednice ljubavi koju imamo u osobama Presvetoga Trojstva i kako bračna zajednica ima odgovornu ulogu da tu ljubav konkretno svjedoči u svojem životu i tako je prenosi djeci i svim ljudima koji po primjeru takve ljubavi onda mogu shvatiti i vjerom prihvatiti tajnu Trojedinoga Boga.

Na kraju mise sve je pozdravio i domaćin susreta, župnik vlč. Siniša Dudašek, koji je svima okupljenima progovorio o povijesti mjesta i župe Sračinec.

Nakon mise svi su se nastavili družiti uz večeru i ples koji je za njih organiziran u filijali župe Sračinec u Svibovcu Podravskom.