Od:
Do:

U Hlapičini proslavljeno proštenje sv. Ane

U Hlapičini proslavljeno proštenje sv. AneHLAPIČINA, 26. 7. 2015. 
U Hlapičini, filijali župe Sveti Martin na Muri, na poseban način u nedjelju 26. srpnja proslavljeno je mjesno proštenje sv. Ane. Misno slavlje u crkvi sv. Ane predvodio je dekan i župnik u Štrigovi mons. Leonard Logožar, a suslavili su domaći župnik vlč. Ivan Herceg i vlč. Marko Šmuc, dušobrižnik u čakovečkoj bolnici.

Sve prisutne kroz nadahnutu propovijed dekan je pozvao da slijede primjer sv. Ane u osluškivanju Božje Riječi, koja može učiniti ono što se ljudima čini nemoguće, tako su u poodmakloj dobi sv. Joakim i Ana dobili kći Mariju, koja je postala majka Božjeg Sina i  našega Spasitelja i Otkupitelja.

Samom proštenju prethodila je trodnevna duhovna priprava koju je vodio domaći župnik. Zadnji dan trodnevne duhovne priprave završio je misom bdjenja i procesijom sa svijećama po Hlapičini uz molitvu krunice.

Ovogodišnje proštenje sv. Ane dobilo je još više na značenju jer je vrlo lijepo uređena gotovo čitava unutrašnjost crkve sv. Ane.

Unutrašnjost crkve sv. Ane u Hlapičini u proteklih godinu i pol dana dobila je novi izgled. Postavljene su pločice, četiri vitraja i osamnaest masivnih hrastovih klupa. Vrijednost investicije je preko 230.000 kn. Prigodom proštenja župnik je zahvalio svima, a donatorima  je uručio zahvalnice.

U popodnevnim satima na sam dan proštenja odigrana je prijateljska nogometna utakmica između selekcije svećenika i NK Mura Hlapičina povodom 50 godina NK Mura Hlapičina.