Od:
Do:

Proslava 40. obljetnice postojanja Hrvatske zajednice bračnih susreta u Međimurju

Proslava 40. obljetnice postojanja Hrvatske zajednice bračnih susreta u MeđimurjuOREHOVICA, 5. 2. 2017. 
Proslava 40. obljetnice Hrvatske zajednice bračnih susreta u Međimurju održana je u nedjelju 5. veljače u župi Gospe Fatimske u Orehovici. Više desetaka bračnih parova i svećenika okupilo se kako bi s parovima domaće zajednice proslavili 40 godina postojanja i angažmana bračnih parova iz Međimurja u promicanju bračnih i obiteljskih vrijednosti.

Susret je započeo duhovnom obnovom koju su vodili vlč. Damir Slamek i bračni par Irena i Dragutin Sedlar. Bračni par Sedlar govorio je o svom služenju u Zajednici od dana kad su postali regionalni voditelji pa sve do danas. Izrazili su svoju radost što se Zajednica u Međimurju širi  i raste svakim novim parom koji odlazi na Originalni vikend. Vlč. Damir Slamek, župnik župe Gospe Fatimske, koji se uključio u Zajednicu 2012. godine, podijelio je s prisutnim članovima HZBS svoje razmišljanje o životu i radu u Zajednici. Kroz protekle godine dobro je upoznao parove iz Zajednice i zavolio rad s njima, jer kao što si je na Vikendu posvijestio, ljubav nije ljubav ako se ne dijeli drugima, a svećenik to čini služeći svima, služeći Crkvi svojoj zaručnici.

Nakon duhovne obnove slijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio vlč.  Slamek, a suslavili su p. Tonči Trstenjak, p. Pero Sabolić i vlč. Siniša Preiner. Proslavu Zajednice u Međimurju organizirali su mnogi parovi, predvođeni voditeljima Karolinom i Dejanom Rođakom iz Preloga i vlč. Slamekom.