Od:
Do:

Promocija knjige "Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika"

Promocija knjige "Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika"
VARAŽDIN, 17. 10. 2016.


Knjiga "Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika" predstavljena je u ponedjeljak 17. listopada 2016. u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu. Knjiga je to, najprije o Isusovim blaženstvima, a u njoj su zapisana i svjedočanstva vjernika koja progovaraju o načinima na koje je Bog tražio čovjeka. Svoja znanja i sposobnosti u knjigu je utkalo 26 autora od kojih je 15 teologa i 11 laika. Dragocjenu pomoć pri stvaranju ove knjige pružilo je i 77 suradnika dajući svoje prijedloge savjete i svjedočanstva. Uredništvo knjige Putokazi sreće, Blaženstva i svjedočanstva vjernika čini nekoliko članova: Biserka Bodulić,Fra Ivan Dugandžić, Zrinka Jelaska, p. Mijo Nikić, p. Pero Vidović te fra Ante Vučković. Glavni urednik je prof. dr. sc. Ivan Vajić



O knjizi su, na promociji, govorili uime izdavača glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić, zatim Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, suautorica gđa Biserka Bodulić. Gđa Ivanka Samardžić također jedna od suautorica knjige posvjedočila je kako je, nakon susreta sa živim Bogom, postala nova osoba, dok je završne riječi uputio glavni urednik prof. Vajić.


Govornici su se složili oko toga kako je ova knjiga zaista vrijedan priručnik kojemu se treba vraćati, jer Isusova blaženstva nije lako razumjeti, a još ih je teže živjeti.

Treba istaknuti kako su se svi autori ove knjige Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika, odrekli svojih autorskih honorara u korist dviju dobrotvornih ustanova. Jedna od njih je Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo, gdje je i rođena ideja za pokretanje projekta kojeg je rezultat upravo ova knjiga. Stoga će dobivena sredstva, namijenjena za autorske honorare, biti usmjerena za pokrivanje troškova duhovnih obnova koje vodi Kursiljo.

Druga ustanova, kojoj je namijenjena polovica svih autorskih honorara, je humanitarna Zaklada biskup Josip Lang koja pomaže starim, nemoćnim i siromašnim osobama te zbrinjava one za koje se nama tko ili pak ne želi nitko brinuti.

Knjigu je moguće nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i Glasa koncila.