Od:
Do:

Novi Studij komunikologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

ZAGREB

Odlukom ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH dr. Vedrana Mornara Hrvatsko katoličko sveučilište dobilo je 27. ožujka 2015. godine dopusnice za izvođenje preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Studija komunikologije.
Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić tom je  prigodom izjavio:
"Studij komunikologije novi je studij i novi korak u razvoju i rastu našeg Sveučilišta. Vjerujem da ćemo ponuđenim programom našim budućim studentima pružiti studij koji odgovara njihovom interesu i koji je u suglasju sa znanstvenim i izraženim interdisciplinarnim kretanjima u Hrvatskoj i svijetu. Hrvatsko katoličko sveučilište pružit će novim studentima komunikologije izvrsne uvjete studiranja kako u teorijskom tako i u praktičnom pogledu."
Na čelu tima koji je radio program studija komunikologije bio je dr. Jerko Valković. On ističe kako je cjelokupni program vođen idejom otvorenosti i suradnje sa srodnim znanostima i drugim bliskim studijima, a komunikacija se promatra pod sociološkim, psihološko-pedagoškim, pravnim te antropološko-etičkim aspektom.
Preddiplomski studij komunikologije započet će u akademskoj godini 2015./2016. Budućim studentima zainteresiranim za studij komunikologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu preporuča se da prate informacije o upisima na portalu www.postani-student.hr te na mrežnim stranicama HKS-a www.unicath.hr.