Od:
Do:

Duhovna obnova župnog zbora iz Sračinca na Veternici

Duhovna obnova župnog zbora iz Sračinca na VeterniciVETERNICA, 12. 7. 2015. 

Nedjelju 12. srpnja članovi župnog zbora iz Sračinca s obiteljima proveli su u cjelodnevnoj duhovnoj obnovi na Veternici pod stručnim vodstvom vlč. Damjana Korena.

Susret je bio podijeljen u tri dijela. Prvi dio, nakon filma o povijesti Duhovnog centra na Veternici, odnosio se na grijeh, važnost priznanja vlastitog grijeha te prihvaćanje posljedica grijeha. Istaknuto je da vjernici imaju milost sakramenta sv. ispovijedi kojoj mogu pristupiti za oprost grijeha. Uslijedila je osobna meditacija o temi teksta iz Evanđelja o izgubljenom sinu.

U drugom dijelu vlč. Koren govorio je o značaju molitava Anđeo Gospodnji i Krunici kao “Časoslovu za narod” - svakodnevnom izvoru snage.

Treći dio odnosio se na važnost tjednih, mjesečnih i godišnjih duhovnih događanja za svakog vjernika, a to su: tjedno – barem jedna sv. misa radnim danom i klanjanje pred Presvetim, mjesečno – pobožnost prvih petaka; godišnje – duhovne obnove, postovi.

Najmlađe su animirali vjeroučitelj Kristijan Herceg i župski animator Tomislav Herceg te su kroz društvene igre i ležernu atmosferu, između ostalog, naučili i o otajstvima Sedam žalosti BDM, kojima je posvećena crkva u Veternici.

Susret je završio zajedničkom sv. misom u 16.30 sati, te su se s pozitivnim emocijama vratili u Sračinec.