Od:
Do:

Biskup Mrzljak u Pitomači krstio peto dijete u obitelji

Biskup Mrzljak u Pitomači krstio peto dijete u obiteljiPITOMAČA, 22. 10. 2016. 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstio je u subotu 22. listopada u župnoj crkvi sv. Vida u Pitomači Evu Rengel, peto dijete u obitelji Marija i Valerije r. Komar. Sakrament krštenja biskup Mrzljak podijelio je tijekom svete mise na koju se okupio lijepi broj vjernika.

Prije početka mise, biskupa, prisutne svećenike, obitelj Rengel te prisutne vjernike pozdravio je domaći župnik vlč. Ivica Puškadija st., ujedno krsni kum male Eve. S biskupom su, osim župnika, suslavili vlč. Siniša Blatarić, župni vikar, te vlč. Mario Kaniški, župni vikar u Đurđevcu.

Biskup Mrzljak se u homiliji posebno dotaknuo značenja krštenja. Danas se, krsteći malu Evu, podsjećamo da je svaki od nas po sakramentu krštenja primio jedan neizbrisivi pečat. On ne nestaje ako mi ne živimo kao kršćani. Štoviše, on nas potiče da svoj život usmjerimo prema pravilima kojima nas je Isus učio. On je svojim apostolima dao zadatak da učine sve narode njegovim učenicima. Danas mi nastavljamo Isusovo djelo i molimo da svaki od nas bude što bolji Isusov učenik, rekao je biskup.

U obitelji Rengel, osim roditelja Marija i Valerije, krštenju male Eve posebno su se radovale sestre Maja, Iva i Nela. Njihovoj radosti zasigurno se u nebeskoj Crkvi pridružila i pokojna sestra Lara, koja je umrla tri i pol mjeseca nakon rođenja.

Na kraju mise upućene su čestitke obitelji Rengel za nesebično darivanje života i otvorenost djelovanju Božje milosti. Pjevanje tijekom svečanosti animirao je župni dječji zbor.
Nikola Tomašević

fotografije: Foto Begović