Od:
Do:

Biskup Mrzljak pohodio Ludbreg zbog provale u sakralne objekte

Biskup Mrzljak pohodio Ludbreg zbog provale u sakralne objekteLUDBREG, 9. 3. 2019.
Varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je u subotu 9. ožujka župu Presvetog Trojstva i svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu zbog dvije provale koje su se dogodile ovoga tjedna.

Biskup je obišao župnu kuću i zavjetnu kapelu gdje su se provale dogodile. Na župnoj kući oštećena su i provaljena ulazna vrata u podrum, a u zavjetnoj kapeli provaljeno je kroz nekoliko vrata, razbacane su stvari u sakristiji, slomljene su kutije za darove vjernika te je oštećeno raspelo. Iako nije ništa otuđeno, počinjena je materijalna šteta.

Obišavši mjesta provala, biskup je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog učinjenog vandalizma. Istaknuo je kako je velika sramota uništenje raspela, raspetog lika Gospodina našega Isusa Krista kojemu, posebno u ovo korizmeno vrijeme, iskazujemo osobito štovanje. Pozvao je vjernike da s pobožnošću časte Kristov križ koji je za mnoge sablazan i ludost, a nama vjernicima Božja snaga i Božja mudrost, kako kaže sveti Pavao. Ovom pridogom pozvao je i župnike da se pobrinu oko zaštite sakralnih objekata i župnih zgrada ako je potrebno postavljanjem videonadzora.

Marko Domiter