Od:
Do:

Biskup Mrzljak: Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ veliki je dar Varaždinu

Biskup Mrzljak: Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ veliki je dar VaraždinuVARAŽDIN, 1. 6. 2019.
U zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta u baroknom gradu Varaždinu Ansambl Kolbe oduševio je publiku izvedbom svoga hit mjuzikla Svetac svega svijeta koji govori o životu sv. Antuna Padovanskoga.

Bila je to 32. izvedba Sveca svega svijeta od premijere koja je održana pred nepunih godinu dana. Prvi hrvatski autorski mjuzikl o svetom Antunu Padovanskom u režiji Roberta Boškovića, na tekst Nine Škrabe i glazbi Branka Barduna premijerno je izveden 29. lipnja 2018. u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu.

U prepunom kazalištu prije izvedbe publici se obratio duhovnik Ansambla Kolbe fra Vladimir Vidović, zahvalivši svima koji su došli te prepoznali vrijednost ovoga jedinstvenog projekta i mjuzikla koji već godinu dana oduševljava publiku diljem domovine i inozemstva.

Fra Vladimir je istaknuo posebnost Ansambla Kolbe u nesebičnom darivanju, žrtvi i ljubavi koja je utkana u nastanak mjuzikla, napomenuvši kako je cijeli projekt volonterski. Mjuzikl je producirala Hrvatska provincija svetoga Jeronima franjevaca konventualaca te u potpunosti podržava djelovanje Ansambla Kolbe. Publici se obratio i varaždinski biskup Josip Mrzljak, zahvalivši Ansamblu Kolbe na dolasku i nastojanjima koji ulažu u oplemenjivanju kulture svojim zauzetim djelovanjem. Biskup Mrzljak posebno je istaknuo da upravo počinje Antunov mjesec lipanj i da je dolazak mjuzikla Svetac svega svijeta veliki dar Varaždinu.

Ansambl Kolbe u varaždinskom HNK nastupao je na poziv Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i vlč. Tihomira Koseca. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kao pomoć udruzi Betlehem.

Izvor: Informativna katolička agencija