Od:
Do:

U obilježavanje 10. godišnjice smrti službenice Božje Chiare Lubich uključena i Varaždinska biskupija

U obilježavanje 10. godišnjice smrti službenice Božje Chiare Lubich uključena i Varaždinska biskupijaVARAŽDIN, 18. 3. 2018.
U srijedu 14. ožujka  navršit će se deset godina od smrti službenice Božje Chiare Lubich. Zajednice Pokreta fokolara, čija je utemeljiteljica bila Chiara Lubich, rasprostranjene po svijetu obilježavaju ovu obljetnicu mnogovrsnim inicijativama, s naglaskom na karizmu jedinstva kao pokretač društvenih promjena.

Obljetnica smrti službenice Božje Chiare Lubich će se obilježiti i u nekoliko hrvatskih gradova među kojima i u Varaždinu. Tako će u nedjelju 18. ožujka u 16.30 sati u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra biti održan prigodni program, a u 18.30 sati u franjevačkoj crkvi svetog Ivana Krstitelja bit će slavljena sveta misa.

Spomenimo ovome kako je u u Seulu, u Južnoj Koreji, 3. ožujka bio skup na katoličkom sveučilištu uz 800 sudionika. U Gomi, u Demokratskoj Republici Kongo, 11. ožujka je bio susret na temu: "Marija – jedno DA koje mijenja društvo". Također 11. ožujka u Chicagu (SAD) bio je skup na temu „Chiara Lubich – život dijaloga za mir“". U talijanskoj Firenci 17. ožujka bit će susret u Palazzo Vecchio na temu „Pluralno znanje“. U Chiang Maiju, u Tajlandu, 18. ožujka bit će multietnički susret u jednom plemenskom selu. U Chisinau u Republici Moldovi 24. ožujka bit će susret na temu „Chiara Lubich i socijalna djela“, a ovo su samo neke od stotina inicijativa diljem svijeta.

Panoramski pogled na društveni izraz karizme Chiare Lubich, uz 2000 sudionika s pet kontinenata, ponuđen je umjetničkim događajem u Centru Marijapoli u Castel Gandolfu u Rimu 3. ožujka. Nazočan je bio vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin.