Od:
Do:

Program svečanosti u čast Predragocjene Krvi Isusove 2017.

Program svečanosti u čast Predragocjene Krvi Isusove 2017. LUDBREG, 20. 8. - 3. 9.
Program svečanosti u čast Predragocjene Krvi Isusove započinje u nedjelju 20. kolovoza hodočašćem vatrogasaca. U 10 sati kreće mimohod od župne crkve do zavjetne kapele gdje će se slaviti hodočasnička sveta misa. Ujedno je to, u Ludbreškom prošteništu, dan spomena na sve pale domoljube u 2. svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu.

U subotu 26. kolovoza održat će se peti po redu Hodočasnički dan mladih u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Susret započinje katehezom u 16 sati nakon čega slijedi sveta misa u 17,30 te u 19 sati Festival duhovnih šansona “Duga 2017.” Hodočasnički dan mladih završava klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u 22 sata, a prije toga biti će Put svjetla u 21 sat.

Dan kasnije, u nedjelju 27. kolovoza, održat će se hodočašće bolesnika i djelatnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije. Hodočasnički dan započinje svetom misom u 7 sati, od 9 do 10 sati vjernici će imati mogućnost svete ispovijedi, a procesija hodočasnika od župne crkve prema zavjetnoj kapeli krenut će u 10 sati gdje će biti služena hodočasnička sveta misa i dijeljenje sakramenta bolesničkog pomazanja. U 14 sati bit će Križni put, a u 17 još jedna sveta misa, ali i susret crkvenih pjevačkih zborova.

U srijedu 30. kolovoza u 19,30 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva održat će se koncert župnog zbora.

Četvrtak 31. kolovoza u 9,30 sati kreće procesija prema zavjetnoj kapeli gdje će uslijediti sveta misa i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine.
U 19,30 sati u atriju starog grada misno slavlje predvodit će varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak. Biskup će odmah nakon toga voditi i procesiju s relikvijom Krvi Kristove u župnu crkvu gdje se pjevaju pohvale Svetoj Krvi, litanije i večernja. U 21 sat molit će se Getsemanska ura.

U petak 1. rujna održat će se zavjetno hodočašće susjednih župa i to svetim misama: u 7 sati župa Martijanec, u 8 sati župa Sveti Đurđ te u 9 sati župa Veliki Bukovec.
U 10,30 sati uslijedit će hodočašće hrvatske policije te župa Vinica, Rasinja i Zrinski Topolovec. Ići će procesija od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli gdje će se moliti Križni put kao priprava za svetu misu. Hodočašće i misu predvodit će mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij.
U 19 sati u župnoj crkvi bit će Pohvale Svetoj Krvi, litanije, večernja i sveta misa koju predvode misionari Krvi Kristove.
Od 21 do 22 sata održat će se molitveno bdjenje mladih. Ovogodišnji propovjednik i duhovni voditelj svečanosti bit će mons. Zlatko Koren, župnik župe svetog Blaža u Zagrebu.

Na Svetu subotu, 2. rujna, u Ludbreg će hodočastiti brojne župe iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. U 6 i 7 sati ujutro služit će se svete mise u župnoj crkvi.
U 9 sati u Zavjetnoj kapeli bit će sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku koju će predvoditi mons. Peter Štumpf iz Murske Sobote i vlč. Pišta Marton iz Serdahela.
U 10,45 sati formirat će se procesija hodočasnika i svećenika koja će ići od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli. Svetu misu ondje će potom predvoditi biskup Štumf, uz sudjelovanje biskupa domaćina, mons. Josipa Mrzljaka.
Poslijepodnevni program u prošteništu bit će nastavljen klanjanjem Presvetom Sakramentu u Zavjetnoj kapeli za sve pale branitelje i njihove obitelji stradalnike Domovinskog rata, molit će se za hrvatsku domovinu i njenu mladež, dok će u 15 sati biti održan Križni put, a potom i blagoslov hodočasnika s Presvetim Sakramentom. Od 17 sati u župnoj crkvi se pjeva Zlatna krunica, a duhovna razmatranja vode Misionari Krvi Kristove. u 19 sati započinju pjevane pohvale Svetoj Krvi, litanije, večernja i sveta misa koju predvode oci Misionari Krvi Kristove.

3. rujna, na samu Svetu Nedjelju, središnji događaj započet će u 10,30 sati procesijom hodočasnika od župne crkve do zavjetne kapele gdje će misu predvoditi mons. dr.. Egidije Živković, biskup gradišćanskih Hrvata iz Željezna u Austriji, uz sudjelovanje varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i bjelovarsko - križevačkog biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka. Svečanost će prenositi Hrvatska radiotelevizija, Hrvatski katolički radio i Radio Ludbreg. Prije toga, u 6 i 7 sati, služit će se svete mise u župnoj crkvi, a u 9 sati u Svetištu započinje duhovni program za hodočasnike kojeg će predvoditi propovjednik mons. Zlatko Koren.
Poslijepodnevni program u Prošteništu započet će u 13 sati klanjanjem Presvetom Sakramentu u Zavjetnoj kapeli koje će predvoditi bogoslovi. Molit će se za duhovna zvanja Crkve u Hrvata te za očuvanje vjernosti i moralnosti u našim katoličkim obiteljima. U 15 sati molit će se Križni put nakon čega će uslijediti blagoslov hodočasnika s Presvetim Sakramentom. U 17 sati u župnoj crkvi moli se krunica Božanskog Milosrđa. Hodočašće završava u 19 sati pjevanjem pohvale Svetoj Krvi, litanijama, večernjom i blagoslovom te na kraju svečanom svetom misom zahvalnicom.