Od:
Do:

Pod geslom „Pobijedi neprijatelja - u sebi!“ organizira se Križni put mladih Varaždinske biskupije

MAĐAREVO - LJUBEŠĆICA - BIŠKUPEC, 17. i 18. 3. 2018.
18. križni put mladih Varaždinske biskupije tradicionalno će se održati vikend prije Cvjetnice, 17. i 18. ožujka. Ove godine mladi će hodočastiti župama varaždinskotopličkog, istočnovaraždinskog i zapadnovaraždinskog dekanata pod geslom „Pobijedi neprijatelja - u sebi!“ (usp. Ef 2, 14). Svoj put hodočasnici će započeti kod župne crkve sv. Vida i sv. Jurja mučenika iz Mađareva, u subotu 17. ožujka u 7,30 sati.

Hodočasnici će se kretati poljima, šumama i brežuljcima te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini tog dijela naše biskupije. Noćenje sve sudionike očekuje u župi Ljubešćica, dok će ovogodišnji križni put mladih završiti svečanom sv. misom u zajedništvu s biskupom Josipom Mrzljakom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Biškupcu oko 18 sati. U ponedjeljak 26. veljače krenule su službene prijave, a svi zainteresirani se mogu prijaviti kod svojih župnika i župnih animatora zaključno s nedjeljom 11. ožujka. Kotizacija je ove godine, zbog viših troškova organizacije, podignuta na 40 kn.

Važno je reći da sudionik križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina! Mladi u subotu trebaju biti u 7,00 sati kod župne crkve sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu. Dekanatski animator, u suradnji s dekanatskim povjerenikom za mlade, također organizira autobus koji će u subotu, 17. ožujka, voziti mlade do župne crkve sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu i u nedjelju, 18. ožujka, ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Biškupcu do mjesta stanovanja.

Za sve nepoznanice o dekanskim animatorima, kontaktima, prijavama i ostalim pitanjima, Ured za pastoral mladih pripremio je informativni listić.