Od:
Do:

Hodočašće prijateljskih naroda - hrvatskih i slovenskih vjernika u Stičnu

Hodočašće prijateljskih naroda - hrvatskih i slovenskih vjernika u StičnuSTIČNA, 14. 10. 2017.
U subotu 14. listopada u Stičnoj, u susjednoj Sloveniji, održat će se susret hrvatskih i slovenskih katolika. Bit će to šesti po redu takav susret, a treći u Sloveniji. Posljednji susret bio je 6. rujna 2014. godine u Ludbregu. Ovogodišnji susret bit će u znaku velike proslave 100. obljetnice ukazanja Majke Božje u Fatimi i održat će se pod geslom “Zajedno živjeti Marijin poziv”.

Susret će započeti duhovnim programom u 9.30 sati, koji će, zajedno sa slovenskim i hrvatskim vjernicima, animirati i gosti iz Fatime. Svečano misno slavlje započet će u 11 sati, a predslavit će ga mons. Stanislav Zore, ljubljanski nadbiskup, u zajedništvu s prisutnim slovenskim i hrvatskim biskupima i svećenicima. Nakon mise, oba naroda će moliti molitvu posvećenja Mariji, a zatim će se održati procesija s kipom Majke Božje Fatimske.

Zajedničko hodočašće dvaju susjednih i prijateljskih naroda pridonijet će mirnom rješavanju poteškoća i nesuglasja, u duhu poruka o molitvi i miru koje je Majka Božja donijela cijelom svijetu, a posebno vjernicima tijekom ukazanja u Fatimi.