Od:
Do:

Fabijanska osmina u Varaždinu na temu: Sv. Josip - zaručnik Blažene Djevice Marije

Fabijanska osmina u Varaždinu na temu: Sv. Josip - zaručnik Blažene Djevice MarijeVARAŽDIN, 20. - 27. 1. 2019.

Već tradicionalno u varaždinskoj Župi svetih Fabijana i Sebastijana,  20. siječnja, započinje fabijanska osmina. Tema ove godine je Sveti Josip - zaručnik Blažene djevice Marije.

Prvog dana, na sam župni blagdan, misu će predslaviti varaždinski biskup Josip Mrzljak u 10 sati, dok će ostale dane svete mise biti u 18 sati, a predslavit će ih gostujući svećenici Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

Prvog dana osmine promišljat će se o sv. Josipu kao čovjeku Božjeg povjerenja.

Drugog dana, u ponedjeljak 21. siječnja 2019. vlč. Marko Toplak, župni vikar u Bestovju, Novaki i Rakitje govorit će o šutnji sv. Josipa.

Trećeg dana, od 18 sati svetu misu će predlsaviti vlč. Karlo Kruljac, župni vikar u Pitomači i promišljati o poslušnosti sv. Josipa.

Sveti Josip - zaštitnik obitelji bit će tema nagovora 4. dana Fabijanske osmine o kojoj će govoriti vlč. Filip Marić, župni vikar u Jastrebarskom.

Vlč. Miro Denac, župni vikar koprivničke Župe blaženog Alojzija Stepinca govorit će o sv. Josipu i euharistiji u četvrtak 24. siječnja.

Biskupov tajnik, vlč. Marko Domiter će šestog dana Fabijanske osmine promišljati o poniznosti sv. Josipa, dok će vlč. Nikica Posavi, župni vikar u Sračincu, pretposljednjeg dana osmine, u subotu 26. siječnja govoriti o sv. Josipu kao mužu Marijinu i djevičanskom ocu Isusovu.

Osmog dana Fabijanske osmine o sv. Josipu kao zaštitniku radnika promišljat će vlč. Mišel Kovačević, župni vikar u Ivancu