Od:
Do:

Duhovska osmina uoči svetkovine Duhova u Varaždinu s bogatim glazbeno-duhovnim programom

VARAŽDIN, 31. 5. - 8. 6. 2019.
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i ove godine priprema bogat duhovno-glazbeno-edukativni program uoči svetkovine Duhova.

Ovogodišnja duhovska osmina započet će koncertom poznatih izvođača popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj u petak 31. svibnja u 20 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Idućeg dana, u subotu 1. lipnja, u sklopu osmine gostovat će ansambl Kolbe sa svojim mjuziklom "Svetac svega svijeta" u Varaždinskom HNK s početkom u 20 sati.

Zatim će poznati dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić predvoditi duhovsku duhovnu obnovu u utorak 4. lipnja  u Varaždinskoj katedrali od 19 sati.

U srijedu 5. lipnja mladi će postaviti humanitarni štand na kojem će biti prezentacija i prodaja majca s logom „Ne PSUj – ČOVJEKUj“ te proizvoda zajednice Cenacolo, a sve s ciljem zalaganja za Hrvatsku bez psovke. Također, prihod od prodaje namjenjen je zajednici Cenacolo te jednoj obitelji u potrebi.
Štand će biti postavljen od 9 do 19 sati.

Vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, u sklopu ovogodišnje duhovske osmine u Varaždinu predvodit će katehezu i klanjanje u petak 7. lipnja u Varaždinskoj katedrali s počtkom u 19 sati.

Dan uoči svetkovine Duhova, u subotu 8. lipnja, bit će cjelodnevno duhovsko bdjenje. Tako će u Sračincu biti susret ministranata od 9 sati. Zatim, u Varaždinu u Župi sv. Josip svoj susret od 11 sati imat će osobe s intelektualnim teškoćama, dok će u crkvi Dobrog Pastira (župa sv. Fabijana i Sebastijana) biti susret obitelji i bračnih parova.

Večernji dio bdjenja započet će u Varaždinskoj katedrali u 20 sati. Zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme do 22.15 sati na tri odvojena mjesta u sklopu biskupijskog ordinarijata i same katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija, klanjanje te svjedočanstvo. Vrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno prema ponuđenom programu do zajedničke svete mise bdjenja u katedrali u 22.15 sati

- Okupimo se oko Krista te još jednom pružimo svjedočanstvo svijetle budućnosti naše mjesne crkve! Budućnost je upravo u vama mladima! Budimo i ove godine "sol" ove naše domovine Hrvatske! Dočekajmo zajedno svetkovinu Duhova! S velikom vas radošću iščekujemo!- poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.