Od:
Do:

Bogat duhovni program slavlja Gospe od Anđela - Porcijunkule u Čakovcu

ČAKOVEC, 30. 7. - 2. 8.
U nedjelju 30. srpnja u 18.30 sati u crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu, slavljem mlade mise fra Ivana Crnkovića, započet će trodnevna priprava za blagdan Gospe od Anđela - Porcijunkule.  Na svetoj misi propovijedat će fra Danijel Patafta, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Svakog dana trodnevnice, od 17.30 sati, bit će mogućnost ispovijedi, u 18 sati uslijedit će franjevačka krunica, a nakon toga slavlje svete mise.

Dan uoči samog blagdana Gospe od Anđela, u utorak 1. kolovoza, u 9 sati ujutro bit će sveta misa za bolesne s bolesničkim pomazanjem, a navečer od 21 do 22 sata bit će Marijansko bdjenje.

Na sam blagdan Gospe od Anđela, u srijedu 2. kolovoza, svete mise slavit će se u 6.30, 8, 10 i 18.30 sati. Središnje misno slavlje, ono u 10 sati ujutro, predvodit će ljubljanski nadbiskup mons. Stane Zore. Neposredno prije središnjeg euharistijskog slavlja vjernici će sudjelovati u procesiji ulicama grada Čakovca s početkom u 9.30 sati.

U povodu blagdana Gospe od Anđela, koji se slavi u subotu 2. kolovoza, u svim franjevačkim crkvama diljem svijeta vjernici mogu dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni.

Taj oprost vjernici mogu dobiti od 1. kolovoza u podne do 2. kolovoza u ponoć, ako se ispovjede, pričeste te izmole Vjerovanje, Očenaš i pomole se na nakanu Svetog Oca.

Oprost je godine 1216. sv. Franjo izmolio od pape Honorija III., koji je odredio posebni oprost svima onima koji pohode crkvicu Porcijunkulu te se ispovjede i pokaju za svoje grijehe. Kasnije se taj oprost prenio na sve franjevačke crkve, te se danas on, pod tim istim uvjetima, može dobiti u svim franjevačkim crkvama diljem svijeta.