Od:
Do:

327. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

327. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj BistričkojVARAŽDIN - MARIJA BISTRICA, 2. - 4. 7. 2016. 
327. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 2. do 4. srpnja, ove godine u organizaciji i koordinaciji varaždinske župe svetog Josipa. Hodočašću se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije. Središnje misno slavlje hodočašća - zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina - u nedjelju 3. srpnja u 11 sati u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Biskup Mrzljak vodit će i druge duhovne sadržaje hodočašća u ovoj jubilejskoj Godini milosrđa.

Hodočasnici pješaci okupit će se u subotu 2. srpnja ujutro u 3 sata u varaždinskoj katedrali na službi Riječi i blagoslovu hodočasnika. Okupljanje u crkvi na Vinskom vrhu nakon koje slijedi ulazna procesija u bistričko svetište bit će od 14 sati. Hodočasnička sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom proslavit će se u 19 sati. Put svjetla - procesija sa svijećama na Kalvariji bit će u 21 sat.

U nedjelju duhovni sadržaji počinju zajedničkim križnim putem na Kalvariji u 9 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će u 11 sati, a oproštajna procesija u bistričkoj bazilici u 15 sati.

U ponedjeljak 4. srpnja proslavit će se sveta misa zahvalnica u varaždinskoj katedrali u 19 sati.