Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

"Žive jaslice" na susretu zajednice "Vjere i svjetla" u Koprivnici

KOPRIVNICA, 23. 12. 2018.

Nedjelju prije Badnjaka održali smo susret zajednice „Vjera i Svjetlo“ u Koprivnici. Susret je započeo molitvom i probom za scenski prikaz Isusovog rođenja. Velečasni Leonardo Šardi ispovjedio je „Iskrice“ (članove zajednice s intelektualnim teškoćama). Također, veseli nas što se Zajednica proširila.

U nastavku, članovi Zajednice pričali su što za njih znači Božić. Odgovori su bili različiti: od sjećanja na roditelje, ljubav, prijateljstvo, veselje, radost, darivanje, pomaganje, susret s drugim čovjekom, pjevanje božićnih pjesama, odlazak na polnoćku i misu, miris kolača, hrane, vina, kićenje bora... Nakon razgovora Zajednica je otišla na misu gdje je ponovno oživljavala evanđelje. Nakon mise članovi zajednice „Vjera i Svjetlo“ i „Iskrice“, na predivan su način, i s puno topline i ljubavi, izveli u vjeronaučnoj dvorani predstavu Isusovog rođenja uz prisutnost fra Marijana i vjernika koji su došli nakon mise. Prvo je slijedilo pjevanje božićnih pjesama djece na hrvatskom i engleskom jeziku koje vodi članica zajednice „Vjera i Svjetlo“ Marijana Kresonja. Nakon toga uslijedila je predstava. Bračni par Emeršić, Vedran i Dubravka, glumili su Josipa i Mariju. Predstava je započela njihovim kucanjem na prozor i traženjem smještaja. Domljivo je bilo vidjeti kako Josip gura Mariju na biciklu i njihov ulazak u dvoranu. Kada su dobili smještaj, otišli su u štalicu na slamicu. Dolazak pastira, anđela i njihov poklon malom Isusu bio je jako dojmljiv. Naše „Iskrice“ izvele su to s mnogo topline, radosti i ljubavi uz zajedničko vođenje Marijane Ištvanović. Predstava je završila uz zajedničko pjevanje, plesanje i zagrljaje. Cijelu predstavu na gitari je pratila Anita Jurić dok su svi pjevali božićne pjesme. Nakon predstave, koja je oduševila prisutne vjernike, slijedio je mali domjenak i razgovor.

Zajednica „Vjera i Svjetlo „ Koprivnica svima želi blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2019. godinu!
 
Zoran Crnčić