Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Zajednica "Vjera i svjetlo" kao zajednica slavlja

KOPRIVNICA, 25. 11. 2018.
Dana 25. studenog 2018. godine, održan je novi susret zajednice „Vjera i svjetlo” u Koprivnici, a tema susreta bila je: „Zajednica slavlja”, s naglaskom na evanđeoskom tekstu svadbe u Kani (Iv 2, 1-12) te povezana sa svetkovinom Krista Kralja. Na susretu, uz vlč. Leonarda Šardija, pridružili su nam se i novi članovi.

Riječ mjeseca bila je: „Kad priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kada priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih. (Lk 14, 12-14)“

Nakon scenskog prikaza Krista Kralja koji sjedi za bijelim stolom i poslužuje druge, zapjevali smo radosno pjesme uz pokrete. Vlč. Šardi primijetio je da je naš kralj neobičan jer poslužuje on nas, a ne mi njega. Govorio je o važnosti pozivanja i slavljenja s djecom s poteškoćama. Radost je sastavni dio zajednice „Vjera i Svjetlo“ i zajednica je glasnik radosti. Nakon razgovora s „Iskricama“ (osobama s teškoćama iz zajednice „Vjera i Svjetlo“ ), s roditeljima i članovima pridružili smo se slavlju svete mise. Na misi su članovi „Vjere i svjetla“, Filip i Siniša, oživljavali evanđelje na dojmljiv način. Na kraju pričesti otpjevali smo uz pokrete pjesmu: „Isuse, volim te.”

Nakon mise uslijedio je domjenak uz kolače, ostale slastice i piće te uz čašicu razgovora. Valja napomenuti kako su članovi zajednice „Vjera i svjetlo„ ove nedjelje, nakon svih četiriju misa, prodavali adventske vjenčiće i na taj način sakupili novce za daljnji rad.
 
Zoran Crnčić