Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Zahvala za Božja dobročinstva

KOPRIVNICA, 27. 10. 2019.
U nedjelju, 27. listopada 2019. godine, održan je mjesečni susret zajednice „Vjere i svjetla” u župi svetoga Antuna Padovanskog u Koprivnici koji je okupio osobe s intelektualnim teškoćama, njihove obitelji i prijatelje Zajednice.

Mjesec listopad posvećen je danima kruha i zahvale za sva Božja dobročinstva. U tom duhu, bio je vođen i ovaj mjesečni susret. Nakon što je na početku izmoljena molitva Zajednice, blagoslovljen je kruh od kojega su članovi blagovali. Kruh nam je važan zbog zemaljske hrane, ali u kruhu prepoznajemo i Kristovu prisutnost u slavlju Euharistije. U Evanđeljima često čitamo kako Isus brine upravo o tome da njegovi učenici i narod koji ga slijedi ne ostanu gladni. Isus nam daje hranu, odnosno daje nam uvijek samoga sebe. Razmišljajući o evanđeoskome tekstu u kojemu se Uskrsli objavljuje učenicima na Tiberijadskome more, pitali smo se kada smo posljednji put nekoga usrećili, odnosno na kome smo zahvalni u svojemu životu. Moglo se čuti obilje primjera Božjega zahvata u životima članova Zajednice, ali također i konkretnih djela milosrđa koja smo učinili jedni drugima.

Nakon prvog dijela susreta uputili smo se u župnu crkvu gdje smo predvodili molitvu krunice pošto se nalazimo u Marijinome mjesecu. Nakon molitve krunice, uslijedilo je euharistijsko slavlje na kojemu su članovi zajednice bili poslužitelji kod oltara. Po završetku euharistijskog slavlja, okupili smo se oko obiteljskog stola u prostorijama župne dvorane gdje smo razgovorom i pjesmom završili svoj mjesečni susret.
 
Leonardo Šardi